Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Waarom werk jij?

Al bijna drie jaar werk ik bij De Participatieformule. Mijn collega’s en ik willen een samenleving realiseren waarin meedoen (voor iedereen) vanzelfsprekend is. Afgelopen maanden vroeg iemand waarom ik bij De Participatieformule werk. Ik antwoordde met onze doelstelling ‘een samenleving waarin iedereen mee kan doen’. Mijn antwoord was echter niet volledig want de vervolgvraag was: ‘maar waarom wil jij dat’?
Waarom werk jij?

Deze waarom vragen zette mij aan het nadenken waarom ik dit belangrijk vind. Ik kwam tot de ontdekking dat mijn drijfveer is: ‘Ik gun het iedereen dat zij/hij gezien en gehoord wordt door een ander. Dit is voor velen vanzelfsprekend, maar er zijn grote groepen mensen die niet gezien of gehoord worden.’ Naar mijn mening heeft iedereen het nodig om gezien en gehoord te worden!

Door bij De Participatieformule te werken maak ik het, door verschillende projecten waarin mensen vanuit psychiatrie, verslavingszorg, eenzame ouderen, mede mogelijk dat deze mensen gezien en gehoord worden. Ik doe dit voornamelijk door mijn talenten in te zetten op het gebied van marketing, communicatie, creativiteit en out of the box denken. Ik ben blij dat ik zo een bijdrage kan leveren!

Om helder te communiceren is het nuttig om de klant (burger, patiënt, cliënt of medemens) te vertellen waarom jij als organisatie iets wil bereiken. Of waarom jij als medewerker, professionals, ondernemer, ambtenaar iets wil bereiken. Op het moment dat jij vertelt waarom jij je werk doet,  is de kans veel groter dat de klant zich betrokken voelt.

Simon Sinek creëerde de gouden cirkel waarin het waarom centraal staat. Hij legt dit uit in het filmpje onderaan deze blog.

Mocht je nog vragen hebben over mijn waarom. Stel ze gerust! Verder ben ik ook benieuwd waarom jij jouw werk doet. Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.

5 REACTIES

  1. Helemaal eens met ‘meedoen’. het is o zo belangrijk dat je niet naast maar midden in de maatschappij staat. Ik beheer een goede doelen winkel en als ik zie hoe mensen (vrijwilligers) bij ons komen en hoe ze na een half jaar meewerken zijn, dan krijg ik een gevoel van flow. eerst met het hoofd naar beneden en nu weer met opgeheven hoofd lopen. dit zijn bijna allemaal mensen met een WAO uitkering.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.