Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Voor wie liever empowert dan pampert

Dit keer een praktisch blogje. Voor wie van plaatjes houdt. Voor wie van kleur houdt. Voor wie van verzamelen houdt. Voor wie liever empowert dan pampert. En voor wie op zoek is naar nieuwe creatieve manieren van co-creatie met cliënten. Zo, nu hoop ik dat je nieuwsgierig bent.
Voor wie liever empowert dan pampert

Op 28 maart verschijnt het nieuwste boek van Jeanet Bathoorn (@JeanetBathoorn) over Pinterest. Jeanet schreef al eerder bestsellers over Social Media en nu is daar de jongste loot aan de stam.

 

Pinterest is geweldig, creatief, kleurrijk en een superhandige co-creatie tool. Pinterest is een digitaal prikbord met afbeeldingen. De afbeeldingen kun je organiseren op zogenaamde boards, prikborden. Het plaatsen van de afbeelding op het board heet‚ pinnen’. Je kunt samen pinnen op een board, een board van iemand volgen en je kunt ook‚ re-pinnen’.

 

Afgelopen weekend deed ik mee in een spontane twitterchat over de mogelijkheden van Pinterest in het welzijnswerk. Martijn (@MartijnDigitaal) stelde de vraag: ‘Iemand ervaring met de inzet van #Pinterest in maatschappelijk werk / welzijn? Benieuwd naar mogelijkheden. #dtv”. Luc (@LucLadru) betrok mij bij het gesprek en wat later haakte Karen aan (@karenhop04). De ideetjes zijn van Karen en mij.

Een aantal interessante opties kwamen voorbij en die wil ik graag met je delen.

–    wijkbewoners maken samen een moodboard voor de inrichting van het wijkcentrum

–    cliënten maken een moodboard over het doel en hun verlangens in hun leven

–    jij maakt een board voor jouw cliënten met mooie quotes om ze door moeilijke tijden heen te slepen

–    wijkbewoners maken een board met de lelijkste plekken in de wijk

–    wijkbewoners maken een board met de mooiste voortuinen in de wijk

–    kinderen maken een board met nieuwe speeltoestellen voor de speeltuin

–    de online cliëntengroep stelt zich aan elkaar voor met behulp van een persoonlijk moodboard

–    het wijkteam stelt zich voor aan de wijk met een board met profielfoto’s en links naar hun social media accounts

En er is vast nog veel meer mogelijk. Pinterest is een geweldige tool voor mensen die visueel zijn ingesteld. Perfect voor beelddenkers en creatievelingen.

Ik ben benieuwd naar jouw ideeën. Wil je die hieronder delen?

P.S. Luc kreeg helemaal de smaak te pakken en fantaseerde hoe het zou zijn als via Google Streetview multiproblem gezinnen kunnen worden opgespoord. Toekomstmuziek?

Vorig artikelOpbouwwerk is een continue zwangerschap
Volgend artikelVerborgen jeugdwerkloosheid
Anneke Krakers (1962) is maatschappelijk werker en jarenlang directeur geweest van Welzijn Rivierstroom. Sinds 2006 is ze zelfstandig trainer en coach, de laatste jaren vooral voor leidinggevenden over de thema's leven, liefde, loopbaan en leiderschap. Anneke blogt over persoonlijk leiderschap, moed, keuzes maken, vijftigers. www.krakers.org

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.