Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van PacMan tot Webinar

Deze week is de "Week van de Sociale Technologie". Het is geen week voor techneuten. Het is een week voor sociale professionals. En misschien wel speciaal voor professionals die een beetje bang zijn voor de techniek. Er zijn allerlei leuke activiteiten om te ontdekken hoe sociale technologie jou in je werken met klanten kan helpen.
Van PacMan tot Webinar

Vorige keer blogde Anneke over kinderarbeid>>

Zelf heb ik al jaren geleden de computer omarmd. Terwijl ik leeftijdgenoten hoorde zeggen ‘daar begin ik niet meer aan’, hadden wij in 1988 onze eerste computer in huis. Een joekel van een kast en we speelden Pacman, the Lemmings en the Prince of Persia.

In mijn werk heb ik aan de wieg gestaan van digitale cliëntdossiers, websites en yammer. Ik weet nog goed dat we bij Welzijn Buren de eerste platte beeldschermen hadden. Nog niemand had ze. Mijn penningmeester had gezien dat ze bij de Aldi in de aanbieding waren en vond dat ze er moesten komen. Bezoekers die vreemd opkeken heb ik steeds uitgelegd dat ze van de Aldi waren.

En nu ik ondernemer ben, draait mijn hele bedrijf om internettoepassingen. Social Media, nieuwsbrieven, online trainingsprogramma’s, videolessen, skypecoaching en natuurlijk het geven van webinars.

Webinars zijn nog niet zo heel erg lang bekend. Ik denk dat ik een jaar of drie geleden mijn eerste webinar heb meegemaakt. Ik vond het doodeng. Maar de inhoud was zo aantrekkelijk, dat ik mij over mijn angst heb heen gezet. En weet je wat? Ik vond het geweldig. In een uur krijg je kennis aangeboden terwijl je gewoon lekker op je eigen plek zit. Geen reistijd, geen gedoe met agenda’s afstemmen. En omdat ik kantoor aan huis heb, kan een webinar volgen dus gewoon ook lekker met mijn eigen favoriete thee en mijn hondje aan mijn voeten.

Mijn volgende stap is dat ik zelf webinars ben gaan geven. Ik zag enorm op tegen de techniek. Ik houd wel van het internet, maar ben zeker geen techneut. Maar ook die berg is genomen. Gewoon doen en dan ontdekken dat het best wel meevalt. Natuurlijk kan er iets fout gaan, maar dat overleef ik ook wel weer.

Nu geef ik regelmatig webinars. Onlangs nog samen met Zorg en Welzijn. Deelnemers die voor de eerste keer mee doen, vinden het een beetje eng, maar zijn meestal na afloop erg enthousiast. Behalve de enkeling die ervan overtuigd is dat je echt iemand in de ogen moet kunnen kijken. Geloof me, ik houd er enorm van om iemand in het echt te ontmoeten, maar dat is niet altijd nodig. Kennisoverdracht kan gewoon heel goed online.

Online hulpverlening en blended hulpverlening geven de sociale professional veel meer mogelijkheden om het beter te doen. Kim Baesjou pleit voor digitale vernieuwing in het welzijnswerk. Lees hier meer>>

En wist je dat een webinar ook gewoon heel erg warm en persoonlijk kan zijn? Dit is wat Annelies er over zei: ‘Ik was vooral benieuwd naar het fenomeen webinar. Ik verwachtte een onpersoonlijke presentatie, maar dat was helemaal niet zo. Er was zelfs de mogelijkheid omvragen te stellen aan Anneke. Dus prima. Ook inhoudelijk vond ik ’t leerzaam.’

En natuurlijk kon dit niet uitblijven.

Donderdag 27 november van 10-11 uur geef ik in de Week van de Sociale Technologie een webinar over webinars. Omdat ik vind dat jij ook webinars moet geven. In het webinar geef ik je veel ideeën waar jouw webinar over kan gaan en hoe je het in je werk kunt gebruiken. Bovendien laat ik je zien hoe eenvoudig de techniek is. Doe je mee?Kijk hier voor meer informatie: http://www.annekekrakers.nl/jeeersteeigenwebinar

Vorig artikelHulde aan de dagbesteding
Volgend artikelStop de e-mail terreur! 7 alternatieven
Anneke Krakers (1962) is maatschappelijk werker en jarenlang directeur geweest van Welzijn Rivierstroom. Sinds 2006 is ze zelfstandig trainer en coach, de laatste jaren vooral voor leidinggevenden over de thema's leven, liefde, loopbaan en leiderschap. Anneke blogt over persoonlijk leiderschap, moed, keuzes maken, vijftigers. www.krakers.org

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.