Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog: Ongelukkig in een instelling

Met veel plezier logeerde afgelopen week een spastisch vriendinnetje van onze dochter bij ons in huis. Ze woont in een instelling.

Vorige keer blogde Marcel over hoe Humberto Tan de verjaardag van Mayim heeft gered>>

Ze logeert wel vaker bij ons en dat komt door onze dochter, want die vergelijkt instellingen steevast met de kindertehuizen uit horrorboeken van Roald Dahl.

Mantelzorgen

Je hoort mensen al denken: twee rolstoelers verzorgen is dubbel mantelzorgen, dubbel tillen en dubbel zo hard werken. Dat klopt, dat hebben we ervoor over. We duwen de rolstoelen door dierentuinen, dolfinaria en binnensteden. We smikkelen pannenkoeken, lachen om alle mensen die ons nastaren en vallen om twee uur ’s nachts na uren verzorgen met zijn allen uitgeput in slaap.

Ernstige beperking

De vriendin is niet erg gelukkig met de plek waar ze woont. Nu weet ik dat ze best goed verzorgd wordt door haar begeleiders. Maar het leven in een groep jongeren met een ernstige beperking, zonder familie en met maar een paar vrienden, is niet het leven dat zij kiest. Er is namelijk niet zoveel te kiezen in Nederland.

Zeurpieten

Mijn vrouw ging eergisteren weer eens door haar rug en haar hernia speelt op. Balen. Ik heb nu alweer een dag last van mijn versleten knieën. Maar we zijn geen zeurpieten. Over een maand nodigen we het ‘dinnetje’ weer uit. Want als deze logeerpartijen stoppen, dan stopt ook de lol, de pret, en het leven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.