Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe activeer je 16 miljoen mensen?

Iedereen is creatief. Ja, jij ook! Alleen ben je vaak druk met je werk en word je meegesleurd in de dagelijkse realiteit. Zin om even aan deze realiteit te ontsnappen en al jouw creativiteit vrij te laten stromen?
Hoe activeer je 16 miljoen mensen?

De vorige keer blogde Lizet over wat jij kunt bereiken in jouw functie >>

Creativiteit is niet iets mysterieus. Het is een houding. Een overtuiging dat elk idee waardevol is en jij goed bent. Zoals Edward de Bono zegt: ‘It is better to have enough ideas for some of them to be wrong, than to be always right by having no ideas at all’.

Ik hou van creëren, nieuwe plannen uitwerken en out of the box denken. Afgelopen jaar mocht ik verschillende initiatieven lanceren, zoals Sociale Sinterklaas (een actie om producten van sociale ondernemers onder de aandacht te brengen), Ik Verras Je (verrassingsuitjes voor twee personen) en De Participatieformule (waar meedoen naar vermogen vanzelfsprekend is). Dit heb ik met veel plezier gedaan en nu wil ik graag met jou creatieve oplossingen bedenken! Doe je mee?

Ik ben benieuwd wat jij kunt bedenken om 16 miljoen Nederlanders te activeren? De vraagstelling is niet ‘hoe activeren 2% van de mensen’, maar ‘hoe kan jij als zorg- en welzijnswerker 16 miljoen Nederlanders activeren, want ze zitten allemaal thuis!’.

Hier voor kun je je creativiteit aanboren door op zoek te gaan naar ideeën die buiten onze geijkte denkpatronen en handelwijzen liggen. Er zijn verschillende technieken om jouw denkpatroon te doorbreken. En er zijn vijf ‘spelregels’ die je daarbij helpen: oordeel niet, bekijk het probleem vanuit nieuwe perspectieven, ga flexibel associëren, gebruik je verbeeldingskracht en blijf zoeken naar alternatieven.

Je kunt jezelf met deze oefening opwarmen om creatief te kunnen denken. Pak een pen en vul zo veel mogelijk van de 60 cirkels in 60 seconden. Dat kan met smileys, voetballen, pizza’s, wat je maar kan bedenken. En denk vooral ook out-of-the-box.

 

Bekijk daarna deze video en bedenk een creatieve oplossing.  Ik geef ook mijn inzicht! Hoe wil jij 16 miljoen Nederlanders activeren? Laat het weten in een reactie!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.