Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De mythe van de kleine stapjes

Op momenten dat je een groots idee krijgt, uit wil breken, een ingrijpend besluit wilt nemen gebeurt het: doe maar kleine stapjes... De methode van de kleine stapjes is zeer zeker zinvol. Zeker als je berg op moet. Tegelijk zie ik ook dat de methode ons tegenhoudt. Ons klein houdt.
De mythe van de kleine stapjes

Lees hier meer blogs van Anneke Krakers  >>

Wat wellicht als troost is bedoeld, kan je tegenhouden in jouw groei. Zeker grootse plannen en ideeën zijn vaak doodeng. Grootse plannen en ideeën vragen echter ook om grote stappen. En het lef om die stappen te zetten.

Grote stappen moet je maken als het nodig is. Omdat je barst van de passie, omdat je overtuigd bent dat dit het is, omdat je moet ingrijpen om nog meer ongelukken te voorkomen. Omdat je als directeur van een welzijnsorganisatie nu moet kantelen. Omdat je als professional je hart gaat volgen.

Kies je voor de kleine stapjes dan loop je het risico dat je jouw grote kans mist. Dat je passie als een vuurtje dooft, dat een ander er met jouw idee vandoor gaat, dat je uiteindelijk te laat bent. Dat je de deuren van jouw welzijnsorganisatie moet sluiten, dat je eindigt als zure welzijnswerker.

Het helpt enorm als jij je eigen aanmoediging organiseert. Verzamel mensen om je heen die jou uitdagen en moed inspreken (in plaats van je klein houden met het advies van de kleine stapjes).

Moedig zelf ook anderen aan om grote stappen te zetten. Ik hoop dat ik met dit blog een kleine aanmoediging heb gegeven voor jouw grote stap! Kom op, je durft het!

Anneke Krakers (1962) was tot voor kort elf jaar directeur van een welzijnsorganisatie. Nu helpt zij met haar onderneming WelzijnNederland welzijnsorganisaties met hun marketing en profilering zodat zij moeiteloos het geld en de waardering krijgen die ze verdienen. Dit doet zij door middel van workshops, trainingen en de Leergang Welzijnsmarketing. Ook is zij spreker, schrijver en blogger in Welzijn.

Vorig artikelTimes are changing
Volgend artikelProfessionele vrijwilliger
Anneke Krakers (1962) is maatschappelijk werker en jarenlang directeur geweest van Welzijn Rivierstroom. Sinds 2006 is ze zelfstandig trainer en coach, de laatste jaren vooral voor leidinggevenden over de thema's leven, liefde, loopbaan en leiderschap. Anneke blogt over persoonlijk leiderschap, moed, keuzes maken, vijftigers. www.krakers.org

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.