Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bloggen: hoe doe je dat?

Ik ben een blogger van het eerste uur. Ik vind het ontzettend gaaf om te zien hoe de blogstal van Zorg en Welzijn de laatste tijd is uitgebreid met jonge, bevlogen bloggers. Supertrots ben ik dat een aantal van hen tot mijn klantenkring behoort. Wanneer je aan de slag gaat met jouw marketing en profilering is bloggen een heel goed plan!
Bloggen: hoe doe je dat?

De vorige keer blogde Anneke over hoe je als welzijnswerker moet verkopen >>

Zou jij het ook kunnen? Bloggen, bedoel ik. Ik denk het wel! Als je deze 5 stappen volgt, rolt vandaag nog jouw eerste blog uit je toetsenbord.

Stap 1: je hebt een boodschap

Je hebt een boodschap die je de wereld in wilt brengen. Een visie, een mening, een geloof, een oplossing voor een probleem. Je wilt graag zoveel mogelijk mensen bereiken met jouw boodschap. Wat is de kern van jouw boodschap? Kun je die in een paar zinnen beschrijven?

Stap 2: je weet voor wie je schrijft

Je schrijft jouw blog voor de lezer en niet voor jezelf. Je moet jouw lezer door en door kennen om te weten waar hij of zij graag over wil lezen. Maak jouw lezer zo specifiek mogelijk. Wanneer je dan schrijft lijkt het net alsof je een brief schrijft aan een goede vriend. Wie is jouw lezer? Kun je hem of haar in een paar zinnen beschrijven?

Stap 3: maak je lezer blij

Wat heeft jouw lezer nodig? Wat wil hij oplossen? Waar wordt hij blij van? Wat scherpt zijn inzicht? Maak nu een lijst van twintig onderwerpen waar jouw lezer over wil lezen. Bij voorkeur kleine overzichtelijke topics.

Stap 4: ga schrijven

Een goed blog komt uit jehart. Is persoonlijk. Een goed blog toont emotie, ontroert, verrast, irriteert. Een goed blog kan ook heel erg nuttig zijn omdat het je lezer iets uitlegt wat hij altijd al wilde weten. Een goed blog doet iets bij jouw lezer. Daarvoor gebruik je liever mensentaal dan vaktaal, liever spreektaal dan schrijftaal. Kies nu een topic uit jouw lijst. En ga schrijven. 500 woorden is prima.

Stap 5: publiceer jouw blog

Breng je blog nu de wijde wereld in. Deel jouw kennis genereus met jouw lezers. Probeer zoveel mogelijk lezers met jouw kennis te helpen. Je kunt een eigen blogsite starten bijvoorbeeld op www.wordpress.com of gastbloggen op een platform of website waar jouw lezers komen. Attendeer via Twitter, Facebook en LinkedIn jouw lezers dat je blog gepubliceerd is en geef ze de link.


Ben jij op zoek naar meer zichtbaarheid? Wil jij mensen laten weten waar jij voor staat? Wil jij je beter profileren? Ga dan bloggen! Met deze 5 stappen en een beetje lef gaat jou dit ook lukken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.