Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog: Vrije tijd (2)

Een paar maanden geleden schreef ik over vrije tijd. Dat die ten dele zelf gekozen is, ten dele door omstandigheden opgelegd. Ik was toen bezig met het herzien van een boek over het werken in een non-profitorganisatie. Dat ligt nu weer even achter mij, hoewel ik binnenkort de drukproef zal moeten checken.
EPI-Klaas-Schermer.jpg

De vorige keer blogde Klaas over het lot van minderheden >>

Een lastig karwei, want je moet de tekst lezen alsof je die voor het eerst ziet, want alleen dan valt op dat een zin niet klopt, een letter of een woord ontbreekt enzovoort. Natuurlijk lukt dat niet als je de tekst zelf hebt bedacht want dan check je, in ieder geval ik, meer of de inhoud klopt, logisch is, dan op de correcte formulering van woorden en zinnen.

Crisis

November en december zijn echter in beslag genomen door de beslissing te verhuizen. Een jaar geleden is mijn vrouw ontslagen: één van de vele slachtoffers van de financieel-economische crisis. Even leek het erop dat haar bedrijf de crisis zou overleven, en dat is ook tot nu toe gelukt, maar wel door regelmatig weer een aantal medewerkers te ontslaan.

Ontslag biedt keuzevrijheid

Het gevolg was zowel een verlies van inkomen als een verlies van binding aan onze woonplaats, die gekozen was wegens de nabijheid van haar bedrijf. Het ontslag bood de mogelijkheid ons elders te vestigen. We keken naar huizen tussen het strand van Noord- en Zuid-Holland en de IJssel. Een groot gebied, maar toch begrensd: daarbuiten zou de afstand tot onze kinderen, kleinkinderen en meeste andere familie en vrienden te groot worden.

Verbouwen en verhuizen

Naarmate je oostelijker komt, zijn de huizen goedkoper. Dus werd het Zutphen. Een toekomstgericht huis met beneden een slaapkamer en een badkamer. De  keuze was niet erg moeilijk, maar daarna begint het circus pas goed, zoals iedereen weet die vaker is verhuisd. Het huis was bewoonbaar, maar toch wilden we een paar zaken vernieuwen. En dan ligt je lot in handen van aannemers en leveranciers.

Voorspoedig 2017

De aannemer hield zich aan de afspraken maar toch werden we genoodzaakt de verhuizing een paar weken uit te stellen omdat één leverancier in gebreke bleef en een ander een lange levertijd heeft. Vlak voor oudjaar zijn we dan eindelijk verhuisd, in de wetenschap dat we in de eetkamer nog geen vloerbedekking hebben en dat de nieuwe keuken pas in februari komt. Ongemakkelijk, zeker, maar ach, dit is een klein en tijdelijk ongemak. Het gaat weer over en is over een paar maanden alweer vergeten. Hopelijk verloopt voor alle lezers van Zorg+Welzijn het hele jaar 2017 heel voorspoedig.

Vorig artikelBlog: Een innovatief 2017
Volgend artikelBlog: De kracht van taal
Klaas Schermer studeerde politicologie en werkte in het hoger onderwijs als docent en directeur, als bestuurder in verschillende instellingen voor zorg en welzijn en in het openbaar bestuur. Hij schreef tal van studieboeken over communicatie en besluitvorming in organisaties.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.