Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog: Tienduizend bezoekers voor de wijkteam-website

Tienduizend bezoekers per maand voor de website van het wijkteam. Hoe klinkt dat? In dit blog onthul ik vijf geheimen om meer bezoekers te trekken voor jullie website.

De vorige keer gaf Fawzi je 5 ideeën voor de website van het wijkteam >>

1. Gebruik sociale media

Heel veel wijkteams maken beperkt gebruik van Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter en andere sociale media. Vaak hebben ze belemmerende overtuigingen: wij  praten liever rechtstreeks met cliënten, burgers zijn niet geïnteresseerd in onze boodschap, et cetera. Deze professionals doen zichzelf tekort en ontnemen burgers de kans om kennis te maken met de mogelijkheden van het wijkteam. Door gebruik te maken van sociale media neemt de traffic naar jullie website toe. Daarom is het belangrijk dat sociale media een prominente plaats krijgen op de website en in de nieuwsbrief van het wijkteam. Verder is het verstandig om actief aan de slag te gaan met de advertentiemogelijkheden van sociale media.

2. Richt een nieuwsrubriek in

Ga aan de slag met het verzamelen, selecteren, bewerken en plaatsen van nieuwsberichten over jeugd, maatschappelijke ondersteuning en werk & inkomen. Zie het als een extra service naar je burgers om ze dagelijks te voeden met nieuws. Het versterkt je autoriteit.  Let op: om zo hoog mogelijk in Google te scoren, is het belangrijk dat je de titel, eerste alinea en kern van het gevonden nieuwsbericht aanpast. Door je nieuwsberichten te verspreiden via sociale media en nieuwsbrieven genereer je extra bezoekers voor jullie website.

3. Experimenteer met kennisdossiers

Omdat ik vandaag in een goede bui ben, zal ik je nog een handige tip verklappen. Maak kennisdossiers op jullie website. Dit is een rubriek waarin burgers interessante blogs, brochures en handige boeken kunnen vinden. Succes gegarandeerd.

4. Besteed tijd en aandacht aan SEO optimalisatie

Weten jullie wat SEO optimalisatie is? Nee? Ik zal het vertellen. SEO staat voor search engine optimization en is een methode om beter gevonden te worden door Google en andere zoekmachines. SEO schrijven is een vaak apart. Besteed je tijd daarom efficiënt en laat belangrijke teksten op de website van het wijkteam herschrijven door een SEO schrijver

5. Schrijf minimaal twee blogs per week

In mijn visie is het schrijven van blogs één van de meest effectieve manier om meer burgers naar je website te krijgen. Het draagt bij aan de expertstatus van het wijkteam en vergroot de aantrekkingskracht op burgers met een hulpvraag.  Probeer minimaal twee blogs per week te schrijven.

Wat zijn jullie ideeën om tienduizend bezoekers voor de website  van het wijkteam te trekken? Stuur een mailtje naar f.salih@kennis-express.nl of laat het me weten via https://twitter.com/jeugdbeleid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.