Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog: Gooi die burgers op de BBQ

Soms, na een lekkere vakantie, is het weer even schakelen. Je hebt heerlijk boeken kunnen lezen voor je tent. Met uitzicht op zee, in de verkoelende schaduw van een plataan. Even geen druk op de ketel. Geen mensen die van alles van je willen, op momenten die jou niet uitkomen.
EPI-Hans-Versteegh-door-Ebru-Aydin.png
Foto: Ebru Aydin

De vorige keer blogde Hans over de toekomst van communicatie >>

Nee, werken… Daar kijk je niet naar uit. Je weet dat je na twee dagen dat heerlijke vakantiegevoel alweer kwijt bent. Dat je volop word opgeslokt door je werk. Door de mensen waarmee en waarvoor je werkt. Met al hun verhalen, ideeën , problemen en gezelligheid. Je leidinggevende wil je plannen zien en je moet weer van alles regelen.

Zomerkleren

Tuurlijk, het is ook leuk om weer terug te zijn. Om met je collega’s bij te praten. Om nieuwe ideeën te realiseren. Om te horen hoe je doelgroep de zomer door is gekomen. Maar toch, hoe jammer is het dan dat het nog zo lekker nazomert. Dat het nog dagelijks boven de 20 graden is. Dat je je zomerkleren naar je werk aan kunt doen. Dat je op je te warme kantoor wegsmelt. Dat het iedere dag “technisch weer” is en je de fiets pakt om je werkgebied in te gaan.

Werkoverleg

En wellicht wordt je, net als ik ,verleid om een afspraak op een terrasje te maken voor werkoverleg. Je probeert er het beste van te maken. Om de zomer nog niet helemaal gedag te zeggen. Je ziet de mensen vrolijk langs fietsen. Kinderen met bruine benen en blonde haren spelen op het schoolplein. Een klein briesje maakt het net niet te warm. En ’s avonds zit je thuis nog lekker buiten te eten.

BBQ

Ach, die lekkere lome vakantieweken. Die zou je graag nog even vast willen houden. Nog even geen gedoe met collega’s, partners en burgers. Daarom: “Gooi die burgers op de BBQ.” Het kan nog even.

P.S. 1

Eigenlijk had ik dit blog willen schrijven over de gevaren van internet en privacy. Naar aanleiding van de inmiddels gewijzigde voorwaarden van Whatsapp. Je hebt namelijk nog minder dan 30 dagen om te voorkomen dat Whatsapp je gegevens gaat delen met (eigenaar) Facebook en jij gericht reclame van bedrijven in je apps te zien krijgt.

Best sneaky. Dat ze dat nou net in de vakantie doen. Wanneer iedereen even minder scherp is. Wil je hier toch meer over weten? Kijk dan hier. Daar leg ik je uit wat je moet doen om Whatsapp goed in te stellen, zodat je gegevens niet gedeeld worden.  Er zijn twee manieren om dat te regelen. Maar eigenlijk is het te mooi weer om je daar al druk over te maken, toch?

P.S. 2

Eerlijk is eerlijk, de titel komt uit een reclame e-mail van  de Makro die vanmorgen in mijn inbox belande. Beter goed gejat dan zelf verzonnen. Ook ik zit nog even heerlijk in de nazomer-modus. Eens kijken hoe lang ik dat vol kan houden. 

Hans Versteegh (1969) is social media trainer en business-coach voor sociaal werkers, die worstelen met de professionele inzet van online media. 'Social media hebben mijn professionele isolement doorbroken'. In zijn 25 jaar als sociaal werker ontdekte hij al de voordelen van social media toen niemand daar nog mee bezig was. Zoals kortere lijnen met bewoners, collega’s en ketenpartners, grotere zichtbaarheid en netwerkcontacten warmer houden. Uiteindelijk leidde dit tot zijn eigen bedrijf, Welzijn 3.0. Hij heeft inmiddels vele sociaal werkers getraind en gecoacht en is betrokken bij verschillende innoverende initiatieven en samenwerkingsverbanden in welzijn, sociaal wijkteams, online hulpverlening en hoger onderwijs. Zijn thema’s: social media, ondernemend werken, profileren, digitale kloof en innovatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.