Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

7 tips voor een succesvolle Facebook pagina wijkteam

Steeds meer wijkteams hebben een pagina op Facebook. Maar wat zijn de do’s voor meer interactie met burgers. In dit blog laat ik zien hoe je als wijkteam meer succes krijgt met je Facebook pagina.

De vorige keer gaf Fawzi antwoord op de vraag hoe je de website van het wijkteam spannend maakt.
https://www.zorgwelzijn.nl/Wijkteam/Opinie/2017/5/Blog-Hoe-maak-je-de-website-van-het-wijkteam-spannend/

1. Deel inspirerende quotes
Plaats 2 keer per week een quote of citaat. Het helpt je om burgers te inspireren. Op internet zijn veel website waar je quotes kunt vinden: citatent.net, quotes.nl, loesje.nl, onlinequotes.nl, et cetera. En natuurlijk kun je ook putten uit de talrijke quotes en citaten die je in contacten met burgers hoort.

2. Stel een gemakkelijke vraag
De beste manier om interactie te krijgen is het stellen van gemakkelijke vragen aan burgers. Waar gaat jullie zomervakantie naar toe? Hoe maak je contact met pittige pubers? Wat eten jullie vanavond?

3. Geef feiten op Facebook
Voed burgers af en toe met feiten uit onderzoeken. Wist u dat 40% van de ouders afspraken maakt met hun kinderen over het gebruik van de mobiele telefoon? Het delen van feiten vergroot je autoriteit en laat zien hoe goed je op de hoogte bent.

4. Eens of oneens
Stel een eens of oneens vraag aan burgers. Ervaring leert dat het een leuke manier is om de discussie op gang te brengen. Bijvoorbeeld: Kinderen onder de 12 hebben geen mobiele telefoon nodig.

5. Vier successen
Laat aan burgers zien hoe succesvol je bent. Heb je een geslaagde pubercursus afgerond? Maak een selfie met deelnemende ouders. Heb je een eenzame 85-jarige mevrouw in verbinding gebracht met haar buren? Toon je blijdschap.

6. Maak af…
Met de maak af Facebook post begin je een zin die eindigt met een open gedeelte. Vervolgens vraag je aan burgers om deze zin af te maken. Bijvoorbeeld: Mijn favoriete plek in de wijk is ….  Burgers voelen zich op deze manier betrokken bij de pagina van het wijkteam.

7. Speel een spelletje
Burgers zitten op Facebook om vermaakt te worden. Speel daarom regelmatig een spelletje. Bekende voorbeelden zijn: zoek de verschillen of op welke plek in de wijk is deze foto genomen. Houd het spelletje simpel. Burgers hebben geen zin om lang na te denken.

Wat zijn jullie tips voor een succesvolle Facebook pagina van het wijkteam? Stuur een e-mail naar f.salih@kennis-express.nl of laat het me weten via https://www.twitter.com/jeugdbeleid.  

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.