Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bingo! 40 miljoen voor goede doelen welzijn en gezondheid

De Sponsor Bingo Loterij heeft meer dan 40 miljoen euro uitgereikt aan goededoelenorganisaties op het gebied van gezondheid en welzijn. Dit is de helft van de totale inleg van meer dan 80 miljoen euro.
Bingo! 40 miljoen voor goede doelen welzijn en gezondheid

Deelnemers aan de loterij kunnen zelf bepalen welke organisatie de helft van hun inleg ontvangt (geoormerkt meespelen). Een groot deel van de 40 miljioen euro is op deze manier bij elkaar gebracht. In totaal werd zo 14,3 miljoen euro opgebracht voor ruim 2.200 clubs en verenigingen.

Goede doelen
Het geld komt ten goede aan tientallen organisaties op het gebied van gezondheid en welzijn. Het gaat dan onder andere om de Hersenstichting Nederland, Nierstichting, KWF Kankerbestrijding, Astma Fonds en het Diabetes Fonds. Voor het welzijn van kinderen krijgen de Richard Krajicek Foundation, Doe Een Wens Stichting Nederland, Nationaal Jeugd Fonds Jantje Beton en de Johan Cruyff Foundation een bijdrage.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.