Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bijdrage jongerenwerk aan ontwikkeling jongeren in promotie-onderzoek in kaart gebracht

Hoe draagt jongerenwerk bij aan de persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke participatie van jongeren die opgroeien in sociaal kwetsbare situaties? Jolanda Sonneveld vond in haar promotie-onderzoek antwoorden dankzij vragenlijsten onder 1.597 jongeren, dagboeken van jongerenwerkers en interviews. Jongerenwerkers werken multi-methodisch waarbinnen ze twaalf methodische principes blijken toe te passen in interacties met jongeren.
Voor de preventieve waarde van jongerenwerk mag meer aandacht zijn, ook in de profielen van de opleiding social work, vindt Jolanda Sonneveld. Zij promoveerde op de bijdrage van de multi-methodische benadering in jongerenwerk aan de persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke participatie van jongeren. oneinchpunch / Fotolia
Premium

.Aan inzicht in de bijdrage van jongerenwerk aan positieve ontwikkeling en participatie van jongeren is al veel langer behoefte. De toenemende druk op de jeugdzorg heeft die urgentie alleen maar vergroot. Toch was tot dusver de kennisbasis van het jongerenwerk volgens Sonneveld wetenschappelijk gezien matig onderbouwd.

Sonneveld promoveerde aan de Universiteit van Tilburg. Zij keek voor haar proefschrift specifiek naar de bijdrage van de multi-methodische benadering van jongerenwerk. Dus:

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.