Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bewoners achterstandswijken voelen zich beter

Mensen in achterstandswijken voelen zich gezonder dan een aantal jaar geleden. Ook roken zij minder. De gezondheid en leefstijl zijn wel nog steeds minder goed dan mensen die niet in een achterstandswijk wonen. Dat staat in een woensdag gepubliceerd onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Bewoners achterstandswijken voelen zich beter

Bewoners van achterstandswijken hebben meer lichamelijke beperkingen en zijn geestelijk ongezonder. De leefstijl is ook minder goed dan van mensen die niet in een achterstandswijk wonen: er wordt meer gerookt en minder gesport. Ook wonen er meer mensen met ernstig overgewicht.

Psychisch
Het gaat sinds 2007 echter wel beter met de gezondheid, constateert het CBS. Het aantal mensen in de achterstandswijken dat de eigen gezondheid als minder goed ervaart, nam namelijk af van 30 procent in de periode 2005 tot en met juni 2007 tot een kwart in de periode van juli 2007 tot en met eind 2009. Ook het aantal psychisch ongezonde mensen daalde van 21 procent van 17 procent. In de rest van Nederland was geen daling te zien, maar bleven de aantallen stabiel.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Jeroen Horsthuis

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.