Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bestuurder Vierstroom blijft bij verplichte familieparticipatie

‘U bent niet verplicht voor ons te kiezen, maar als u bij ons komt wonen dan zijn dit de spelregels.’ Jeroen van den Oever, bestuurder van Vierstroom, blijft stellig over de verplichte familieparticipatie in twee verpleeghuizen in de Krimpenerwaard. ‘Voor wat hoort wat.’
Bestuurder Vierstroom blijft bij verplichte familieparticipatie

In een column bij Zorgvisie analyseert de bestuurder de reacties die volgden op het experiment dat hij begin augustus naar buiten bracht. Twee verpleeghuizen van zorgorganisatie Vierstroom gaan familieleden van bewoners verplichten vier uur per maand mee te helpen. Het zou dan niet om verzorgende taken gaan, maar bijvoorbeeld om gezelschap en toezicht houden.

Welbevinden
‘We merken dat in Nederland veel wordt gemopperd over de kwaliteit van leven in het verpleeghuis. Wij willen cliënten en hun familie betere condities aanbieden qua welbevinden. Bij Vierstroom hebt u recht op meer dan gemiddeld. Maar daar staat wel een plicht tegenover, namelijk dat u een beetje meehelpt’, zo houdt de bestuurder voet bij stuk.

Groep
Van den Oever vindt het terecht dat er alternatieven moeten komen als er bijvoorbeeld geen mantelzorgers in de buurt zijn. Ook erkent hij dat een meerderheid van de families al heel betrokken is bij de bewoners. Echter, die hulp is vaak gericht op het individu. Hij zou graag zien dat families ook iets voor de groep bewoners zouden doen.

Oordelen

Reacties over dat de organisatie te veel winst zou maken of te veel managers met hoge salarissen zou hebben, veegt hij van tafel. ‘Het valt mij op hoe makkelijk mensen oordelen zonder de feiten te kennen’, aldus Van den Oever in de column.

Bron: Zorgvisie/ANP-Photo/Lex van Lieshout

1 REACTIE

  1. Deze man weet de gemoederen wel bezig te houden. Maar slim is hij niet.
    Als dik verdienende bestuurder roept hij irritaties op en terecht. Als hij de helft minder gaat verdienen en een voorbeeld geeft dat hij ‘zijn’ [wie je bent en wat je uitstraalt ]belangrijker vindt dat hebben [geld ]te veel gemeenschaps geld. zal hij meer respect krijgen en willen mensen ook wel vrijwillig de handen uit de mouwen steken.
    Dit is een oever ‘loos’ gedoe en doet de zorg geen goed.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.