Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bespreek met de cliënt hoe je kunt bezuinigen op jeugdzorg

In de gemeente Midden-Groningen wil het college van B en W de drempel voor jeugdzorg verhogen. Waren er niet juist problemen met wachtlijsten? ‘We krijgen te weinig geld van de overheid’, aldus de gemeente. De belangenbehartiger van cliënten Zorgbelang is niet verbaasd over de bezuinigingen. ‘Wij hebben ideeën over hoe je op andere manieren dan snijden in de zorg geld kunt besparen.’
foto iStock

‘Wij denken dat je met de individuele cliënten moet bespreken hoe je de zorg efficiënter kun inrichten’, zegt Kirsten van Genne, teamleider van het Adviespunt Zorgbelang in Midden-Groningen. De belangenorganisatie van cliënten is niet verbaasd over de aangekondigde bezuinigingen van structureel 2,5 miljoen euro. De gemeente heeft na de transitie in 2015 niet bezuinigd op jeugdzorg en Wmo. Midden-Groningen is niet de enige gemeente die met de gebakken peren zit en moet bezuinigen op hulpverlening.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.