Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Arnhem pakt huisuitzettingen aan

De gemeente Arnhem gaat samen met de wooncorporaties en de veiligheidsregio Gelderland-Midden proberen om huisuitzettingen zo veel mogelijk te voorkomen. De gemeente vindt dat nodig, omdat er drastisch bezuinigd moet worden op de opvang van daklozen. 'Dat kan alleen als we volop inzetten op het voorkomen van dakloosheid', aldus verantwoordelijk wethouder Henk Kok woensdagmorgen.
Arnhem pakt huisuitzettingen aan

Ontruimingen die nodig zijn wegens aanhoudende overlast gaan gewoon door. Maar wanneer sprake is van huurschuld of andere problemen, gaat een ’trajectmanager’ eerst kijken of er hulp kan worden geboden. Afgesproken is dat de woningcorporaties een ontruiming zullen uitstellen, zolang de huurder zich nauwgezet houdt aan afspraken over schuldsanering die worden gemaakt. Ook kan de ’trajectmanager’ huurders begeleiden naar andere hulpverleners als dat nodig is.

Stappenplan
Corporaties geven vanaf 2012 alle informatie over dreigende huisuitzettingen door aan een centraal meldpunt. Ook andere instanties leveren daar relevante informatie. De ’trajectmanager’ stelt vervolgens samen met de huurder een stappenplan op, zodat zo snel mogelijk weer huur betaald kan worden.

Bron: ANP/ANP-Photo

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.