Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arnhem confronteert jongeren met schulden

De gemeente Arnhem gaat samen met scholen en jeugdhulpverlening jongeren confronteren met schulden die ze hebben gemaakt. Dit doen ze via het het project Jouw schuld = jouw schuld.

Jouw schuld = jouw schuld maakt deel uit van een actieprogramma om jongeren tussen 17 en 23 jaar voor afglijden te behoeden. Het gaat volgende week van start.

Schoolverlaters
Arnhem wil in vier jaar tijd het aantal voortijdige schoolverlaters met veertig procent verminderen. Om dit te bereiken, is het volgens de gemeente onder meer nodig dat de betrokken jongeren leren omgaan met geld. Zo moeten zij leren dat de oplossing voor te royaal leven niet in de criminaliteit te vinden is.

Publieksprijs
In de provincie Groningen startten ze vorig jaar met een soortgelijke campagne onder dezelfde naam. Die campagne richt zich op de 22.000 leerlingen van alle veertig regionale opleidingscentra in de provincie Groningen. De IBG en kredietbanken in de provincie ondersteunen de campagne. In 2007 ontving het project de publiekprijs tijdens de jaarlijkse conferentie ‘Aanpak Problematische Schulden’.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.