Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Armoede, scheiding en ziekte zijn niet sexy, maar Stella de Swart blijft strijdbaar

‘Had ik aan het begin van mijn armoede goede informatie en een actieplan gekregen, dan had ik 3 jaar ellende en bureaucratie kunnen voorkomen.’ Op het Z+W congres Armoede en schulden vertelt Stella de Swart hoe zij in 10 jaar armoede en schulden strijdbaar bleef. ‘In de rij staan voor de voedselbank was mijn dieptepunt.’
foto: Remko Dekker -Bluewine

‘Schaamte heb ik nooit gekend. Ik kom uit een goed gezin, ik had een prima carrière als accountmanager, een mooi huis en twee prachtige kinderen. Tot ik mijn baan verloor, een scheiding voor de kiezen kreeg en na twee jaar geldproblemen ook nog ernstig ziek werd. Zo kwam ik in geldnood wat uitmondde in schulden. Ik werd in die tijd eigenlijk het meest opgevreten door angst. Ik was ontzettend bang mijn kinderen kwijt te raken

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.