Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arib: ‘Achterlating gezinsleden moet strafbaar worden’

Het achterlaten van vrouw en/of kinderen moet strafbaar worden gesteld. Het komt nog te vaak voor dat mannen die met een gezin in Nederland leven, leden van dat gezin achterlaten na een bezoek aan het land waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Dat zegt Tweede Kamerlid Khadija Arib van de PvdA.
Arib: ‘Achterlating gezinsleden moet strafbaar worden’

Die vrouwen en kinderen hebben dan veelal geen poot om op te staan, onder meer doordat hun paspoort is afgepakt. Intussen begint de man en/of vader in Nederland vrolijk een nieuw bestaan, aldus Arib.

Huwelijksdwang

Het kamerlid gaat binnenkort een toevoeging voorstellen aan de wet die in de maak is tegen huwelijksdwang. Cijfers over achtergelaten vrouwen en kinderen zijn er niet, maar scholen constateren nog al eens dat kinderen na de vakantie niet terugkeren.

Bijeenkomst

Een kind kan ook in het land van herkomst worden uitgehuwelijkt. De Tweede Kamer houdt donderdagmiddag een informatiebijeenkomst voor de parlementariërs over huwelijksdwang, achterlating van vrouwen, polygamie en vrouwelijke genitale verminking.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.