Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse kinderhospice blijft voorlopig open

Kinderhospice Het Lindenhofje in Amsterdam blijft bestaan. Het ministerie van VWS komt met een tijdelijke oplossing waardoor sluiting voorlopig van de baan is. Dat maakte het Leger des Heils, waar de kinderhospice deel van uitmaakt, woensdag bekend.
Amsterdamse kinderhospice blijft voorlopig open

In Het Lindenhofje kunnen ernstig zieke of stervende kinderen tussen de nul en negentien jaar oud verblijven, eventueel met hun ouders of andere gezinsleden. Met de hulp van het ministerie is de ergste financiële nood verholpen. Het Leger des Heils staat bovendien de komende tijd garant voor het resterende exploitatietekort. Dat is een bedrag van 700.000 euro per jaar.

Commissie
VWS stelt verder een speciale commissie samen die zich moet buigen over de structurele financiering voor zorg aan ernstig zieke kinderen, aldus het Leger des Heils. Directeur Ine Voorham van het Leger des Heils reageerde opgelucht. ‘Het is een pak van mijn hart dat er snel een tijdelijke oplossing is gekomen voor een groot probleem. Ik ben, vooral voor de kinderen en hun ouders en natuurlijk ook voor de medewerkers, blij dat Het Lindenhofje de zorg voor ernstig zieke kinderen en hun ouders kan voortzetten.’

Het Lindenhofje zou al jaren kampen met structurele tekorten. Het Leger des Heils besloot het hospice per 1 april te sluiten.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.