Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder wachttijd in de ggz met cruciale rol voor sociaal professional

Om in Amsterdam de wachtlijsten in de ggz terug te dringen, komt de regionale taskforce Amsterdam met diverse initiatieven. Ook sociaal professionals kunnen door anders te gaan werken een belangrijk verschil maken, zegt de directeur van Cliëntenbelangen Amsterdam. Ervaringsdeskundigen inzetten en de buurt beter leren kennen zijn voorbeelden.
Foto Pixabay

De wachttijden voor ggz-behandeling in Amsterdam zijn veertien tot zestien weken, en daarmee is Amsterdam een van de regio’s met de hoogste wachtlijsten. Het Regioplan Wachttijden 2020 Amsterdam moet de wachttijden naar beneden brengen. Daarvoor werkt de gemeente samen met diverse ggz-organisaties, de Amsterdamse Huisartsenalliantie, groepspraktijken en diverse zelfstandig werkende behandelaars. Het perspectief van de cliënt én zijn of haar netwerk centraal zetten, over- en onderbehandeling voorkomen en de cliënt direct naar de juiste plek

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.