Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Algemene Beschouwingen: koopkracht zieken en moties over wijkaanpak

Minister-president Balkenende kijkt 'met waardering' terug op de Algemene Politieke Beschouwingen. Dat zei Balkenende vrijdag tijdens de persconferentie na de ministerraad. (22 september 2008)
Algemene Beschouwingen: koopkracht zieken en moties over wijkaanpak

Het kabinet en de Tweede Kamer hebben intensief gedebatteerd, zei de minister-president. ‘Er zijn wezenlijke zaken besproken (…) en op een aantal onderdelen zijn wijzigingsvoorstellen gedaan.’ De Tweede Kamer heeft tijdens het debat moties aangenomen over onder meer het uitbreiden van het schoolmaatschappelijk werk, het versterken van de wijkaanpak, conciërges op scholen en meer wijkverpleegkundigen.

Koopkracht
Tijdens het debat kwam ook de koopkracht van chronisch zieken en gehandicapten aan bod. Balkenende verwees hiervoor naar een brief die het kabinet aan de Tweede kamer heeft gestuurd. Hierin schrijft het kabinet dat de inkomenseffecten van de nieuwe regeling voor deze groepen nog niet vaststaan. Deze worden nog op detailniveau uitgewerkt. Het kabinet kijkt nog naar mogelijke knelpunten en oplossingen.

Balkenende zegde tijdens het debat toe dat het kabinet voor de Algemene Financiële Beschouwingen op de moties zal reageren. Deze beschouwingen vinden plaats tussen 30 september en 2 oktober 2008.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.