Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Activiteit: Samen afwassen

We gaan aandacht hebben voor een gewone huishoudelijke klus; afwassen. Iets wat iedereen in zijn leven vaak gedaan heeft, maar voor ouderen in een verzorgings- of verpleeghuis op dit moment niet meer gedaan of meebeleefd wordt. Hiermee kunnen we vaardigheden van vroeger aanspreken, terughalen of behouden.
Type activiteit:
ADL
Duur:
1:00 uur
Groepsgrootte:
Kleine groep (1-5 pers.)
Onderwerp:
Huis & tuin
Premium

Wat heb je nodig?

Je hebt voldoende servies, potten, pannen en bestek nodig. Dit kan zijn hetgeen gebruikt wordt tijdens koffiemomenten of maaltijden, dat kan ook specifiek voor dit doel verzameld servies en bestek zijn.

Inventariseer waar de doelgroep fysiek tot in staat is; is er voldoende fijne motoriek om bestek vast te kunnen houden? Is groter servies niet te zwaar? (denk aan een grote pan die moeilijk te tillen kan zijn). Is er

Premium

Wil je deze activiteit bekijken?

Op Zorgwelzijn.nl staan meer dan 900 dagbestedingsactiviteiten. Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.