Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Activiteit: Knuffel een hond!

Knuffel een hond is een gezellige zintuiglijke activiteit samen met een dier. Deelnemers mogen knuffelen en spelen met de hond maar ook alleen kijken als ze dat willen. Deelnemers maken kennis met de hond en zijn gedrag, maar bij de activiteit staat vooral de tast en de beleving centraal. De activiteit is vooral geschikt voor ouderen met dementie.
Type activiteit:
Zintuiglijk
Duur:
0:30-1:00 uur
Groepsgrootte:
Kleine groep (1-5 pers.)
Onderwerp:
Ontspanning

Wat ga je doen?

We krijgen bezoek van een hond. De hond moet goed getraind zijn. Een hele jonge pup mag niet teveel bijtgedrag vertonen. Een oudere hond moet goed luisteren en een rustige uitstraling hebben en aanraking prettig vinden. Het karakter van de hond moet zachtaardig zijn, niet opdringerig en niet hard blaffen. In een kring maken we kennis met de hond door middel van spelletjes en knuffelen met het dier. Een pluizige, zachtharige

Premium

Wil je deze activiteit bekijken?

Op Zorgwelzijn.nl staan meer dan 900 dagbestedingsactiviteiten. Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


    Al abonnee? Log dan in

    Geef je reactie

    Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.