Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ab Klink, minister voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Partij-ideoloog Ab Klink (CDA) wordt de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In de Eerste Kamer hield hij zich de afgelopen jaren bezig met onderwijs en ontwikkelingssamenwerking.
minister van volksgezondheid
minister van volksgezondheid

De socioloog en minister van volksgezondheid Ab Klink (48) is sinds medio 1999 directeur van het wetenschappelijk instituut van het CDA, dat studies doet naar politieke vraagstukken. ‘De maatschappij vraagt om betrokkenheid, dynamiek, oriëntatie en visie’, zei hij destijds. Sinds juni 2003 is Klink ook senator.

Loopbaan

Klink studeerde sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde in de rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij was ambtenaar op het ministerie van Justitie en politiek medewerker van minister voor Justitie, Ernst Hirsch Ballin. Voordat Klink het wetenschappelijk instituut ging leiden, was hij plaatsvervangend directeur rechtspleging bij het ministerie van Justitie.

Rol minister van volksgezondheid

Klink publiceerde in 1990 een omvangrijk boek over de christendemocratische visie op de rol van de overheid. Daarin werd een compromis gepresenteerd om de politieke verdeeldheid, ook in eigen kring, over de wenselijkheid van een referendum weg te nemen.

Opheffing VWS

Klink maakte in 1993 deel uit van een speciale CDA-commissie die er voor pleitte de ministeries van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) en Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur (WVC) op te heffen. Volksgezondheid zou naar Sociale Zaken kunnen verhuizen, Cultuur naar Onderwijs en Welzijn zou worden ondergebracht bij Binnenlandse Zaken. Veertien jaar later gaat Klink het departement Volksgezondheid, Welzijn en Sport zelf leiden als minister van volksgezondheid. (ANP)

Link:
href=”http://www.parlement.com:80/9291000/biof/03012″ target=_blank
name=Klink>Dr. A. Klink en Groene Amsterdammer,
href=”http://www.groene.nl/2004/0442/avrhs_klink.html” target=_blank name=Klink>’Over tien jaar worden wij omarmd’

Meer weten? Lees dan ook de
href=”https://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuwsbrief/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html”>gratis

Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich  href=”https://www.zorgwelzijn.nl/portal/zorgwelzijn.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsge_page_nieuwsbrief/_desktopLabel/zorgwelzijn/index.html”>hier  aanmelden.
href=”http://http://vedm.net/click2?l=0jtZ3&m=NoIT&s=YKpyQ3″
target=_blank name=Nieuwsbrief>Door hier te klikken leest u de laatste
editie
.

Reageer op dit bericht:
href=”mailto:zorgenwelzijn@reedbusiness.nl”>zorgenwelzijn@reedbusiness.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.