Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aantal probleemwijken Rotterdam gedaald

Het aantal probleemwijken in Rotterdam is in het afgelopen jaar gedaald van zeven naar vijf. Ook kent Rotterdam minder sociaal kwetsbare wijken dan vorig jaar: 22 tegen 25. Dat blijkt uit de Sociale Index, die verantwoordelijk wethouder Jantine Kriens (PvdA) maandag aan de gemeenteraad heeft gestuurd.
Aantal probleemwijken Rotterdam gedaald

Bloemhof, Feijenoord, Tarwewijk, Afrikaanderwijk en Pendrecht gelden in de jongste index als de wijken met de grootste sociale problemen. Hillesluis en Carnisse stonden vorig jaar ook nog in dat rijtje, maar hebben inmiddels het stempel ‘sociaal zwak’ gekregen. Zestien wijken zijn sociaal sterk, 22 zijn betiteld als ‘sociaal voldoende’.

Sociale binding probleemwijken Rotterdam

Met de Sociale Index test Rotterdam de 64 wijken op opleidingsniveau, leefomgeving, sociale binding in de buurt en de participatie van de bewoners op het gebied van werk, school en sociaal-culturele activiteiten als sport of vrijwilligerswerk. Het is de tweede ‘editie’ van de index.

Meningen

De Sociale Index is voor 30 procent opgebouwd uit feitelijke gegevens en voor 70 procent uit meningen van bewoners. Rotterdam wil met het meetinstrument niet alleen aanwijzen welke wijken er goed of slecht voor staan, maar de monitor moet ook opmerken wat de sterke en zwakke punten in een bepaald woongebied zijn. De index geeft bijvoorbeeld aan hoe het staat met het opleidingsniveau, de taalbeheersing, het inkomen en de gezondheid van de bewoners van een wijk.

Naast een Sociale Index kent de Maasstad ook een Veiligheidsindex. Daaruit bleek onlangs dat Rotterdam in het afgelopen jaar iets onveiliger is geworden.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.