Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aanmeldtermijn verlengd: Wie verdient de Zorg+Welzijn Award 2021?

De coronacrisis vraagt behoorlijk wat van de maatschappij. Ook van cliënten, sociaal werkers, mantelzorgers, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen. Veel mensen hebben zich extra ingezet en het onderste uit de kan gehaald om met creatieve oplossingen en extra aandacht het verschil te maken voor hen die dat juist in deze tijd zo hard nodig hadden. Ken jij zo’n verschilmaker? Draag hem of haar dan voor als kandidaat voor de Zorg+Welzijn Award 2021.

Het afgelopen jaar was een raar jaar waarin alles anders is gelopen dan we gedacht en gehoopt hadden. Inmiddels zijn we al bijna een jaar in de ban van het coronavirus en het einde is nog niet in zicht. Juist daarom vinden we het als redactie van Zorg+Welzijn belangrijk dat we al die professionals, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers en vrijwilligers die het sociaal domein rijk is, en die zo hard gewerkt hebben, in het zonnetje kunnen zetten en reiken we in 2021 wederom een Zorg+Welzijn Award uit aan iemand die aantoonbaar het verschil heeft gemaakt.

Zet iemand in het zonnetje

Omdat we ons kunnen voorstellen dat jullie heel druk zijn en het voordragen van kandidaten voor deze Award niet bovenaan jullie lijstjes staat, hebben we besloten de aanmeldtermijn te verlengen. Tot en met vrijdag 12 februari is het nog mogelijk kandidaten voor te dragen en hen op die manier te laten blijken dat hun inzet gezien en gewaardeerd wordt. Wil jij iemand voordragen? Hier kun je ‘jouw’ kandidaat  aanmelden.

Wie kan er meedingen naar de prijs?

Kandidaten die worden voorgedragen voor de Zorg+Welzijn Award zijn op wat voor manier dan ook actief in het sociaal domein. Dat kan in een professionele rol zijn als bijvoorbeeld schuldhulpverlener, jongerenwerker of lid van een wijkteam, maar ook in een informele rol als vrijwilliger of ervaringsdeskundige. Daarnaast zijn het menen die aantoonbaar het verschil maken in het sociaal domein, die dingen voor elkaar krijgen die een ander niet zijn gelukt, die vernieuwende en verbindende ideeën hebben over de inrichting van het sociaal domein en kansen zien en grijpen.

Voordragen

Ken je iemand die aan deze voorwaarden voldoet? Dan kan je hem of haar tot en met vrijdag 12 februari voordragen door het online aanmeldformulier in te vullen. Na 12 februari worden alle voordrachten beoordeeld door een jury. Deze jury, die bestaat uit Marieke Kleiboer (directeur Maatschappelijke Ontwikkeling op het ministerie van VWS), Jan Willem Bruins (directeur van BPSW), Lex Staal (directeur van Sociaal Werk Nederland), Janny Bakker-Klein (voorzitter Raad van Bestuur van Movisie) en Sophie van Hogendorp (hoofdredacteur vaktitel Zorg+Welzijn) selecteert drie genomineerden. Van de drie genomineerden worden in februari en maart filmpjes gemaakt die eind maart op de website van Zorg+Welzijn geplaatst worden. Op basis van die filmpjes kunnen bezoekers van de website van half maart tot half april stemmen op hun favoriete kandidaat. De stemmers op de filmpjes bepalen, samen met de bezoekers van het Zorg+Welzijn Congres Wijkteams 2021, voor vijftig procent de uitslag van de verkiezing. De jury bepaalt de overige vijftig procent. Op donderdag 20 mei, tijdens het Congres Wijkteams 2021, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Uitreiking

De uitreiking van de Zorg+Welzijn Award is een initiatief van Zorg+Welzijn, dé vaktitel voor professionals in het sociaal domein. Wil je meer weten over de verkiezing, de spelregels, de jury en de voorwaarden? Kijk dan ook eens op de verkiezingspagina >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.