Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Voor wie liever empowert dan pampert

Dit keer een praktisch blogje. Voor wie van plaatjes houdt. Voor wie van kleur houdt. Voor wie van verzamelen houdt. Voor wie liever empowert dan pampert. En voor wie op zoek is naar nieuwe creatieve manieren van co-creatie met cliënten. Zo, nu hoop ik dat je nieuwsgierig bent.
Voor wie liever empowert dan pampert

Op 28 maart verschijnt het nieuwste boek van Jeanet Bathoorn (@JeanetBathoorn) over Pinterest. Jeanet schreef al eerder bestsellers over Social Media en nu is daar de jongste loot aan de stam.

 

Pinterest is geweldig, creatief, kleurrijk en een superhandige co-creatie tool. Pinterest is een digitaal prikbord met afbeeldingen. De afbeeldingen kun je organiseren op zogenaamde boards, prikborden. Het plaatsen van de afbeelding op het board heet‚ pinnen'. Je kunt samen pinnen op een board, een board van iemand volgen en je kunt ook‚ re-pinnen'.

 

Afgelopen weekend deed ik mee in een spontane twitterchat over de mogelijkheden van Pinterest in het welzijnswerk. Martijn (@MartijnDigitaal) stelde de vraag: 'Iemand ervaring met de inzet van #Pinterest in maatschappelijk werk / welzijn? Benieuwd naar mogelijkheden. #dtv". Luc (@LucLadru) betrok mij bij het gesprek en wat later haakte Karen aan (@karenhop04). De ideetjes zijn van Karen en mij.

Een aantal interessante opties kwamen voorbij en die wil ik graag met je delen.

-    wijkbewoners maken samen een moodboard voor de inrichting van het wijkcentrum

-    cliënten maken een moodboard over het doel en hun verlangens in hun leven

-    jij maakt een board voor jouw cliënten met mooie quotes om ze door moeilijke tijden heen te slepen

-    wijkbewoners maken een board met de lelijkste plekken in de wijk

-    wijkbewoners maken een board met de mooiste voortuinen in de wijk

-    kinderen maken een board met nieuwe speeltoestellen voor de speeltuin

-    de online cliëntengroep stelt zich aan elkaar voor met behulp van een persoonlijk moodboard

-    het wijkteam stelt zich voor aan de wijk met een board met profielfoto's en links naar hun social media accounts

En er is vast nog veel meer mogelijk. Pinterest is een geweldige tool voor mensen die visueel zijn ingesteld. Perfect voor beelddenkers en creatievelingen.

Ik ben benieuwd naar jouw ideeën. Wil je die hieronder delen?

P.S. Luc kreeg helemaal de smaak te pakken en fantaseerde hoe het zou zijn als via Google Streetview multiproblem gezinnen kunnen worden opgespoord. Toekomstmuziek?

Anneke Krakers

Businesscoach, trainer, spreker en blogger in Welzijn
Bekijk profiel

Gerelateerde tags

4 reacties

 • AMJ Krakers

  Wat een prachtig voorbeeld Esther! Dankjewel.

 • E Bayle

  Ik heb als (Visual) Marketeer mijn wijkcentrum gerestyled om zo het wijkcentrum aantrekkelijker te maken voor buurtbewoners en het wijkcentrum als geheel op de kaart te zetten. Ik heb daarvoor ook Pinterest gebruikt. Dit is mijn board: http://www.pinterest.com/estherbayle/draaikom/

 • AMJ Krakers

  Prima idee!

 • S Groot Bluemink

  Erg leuk idee om social media te gebruiken mbt empowerment. Het brengt me op het idee om te gaan experimenteren om als ervaringsdeskundige herstelprocessen in beeld te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.