Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Minister vreest geen 'Amarantitis' in zorg

Net als in het onderwijs raakten de afgelopen jaren ook grote zorginstellingen in problemen, maar in de zorg zijn er al wel maatregelen getroffen. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) deelt dan ook niet de zorgen van de SP die vreest dat de vele fusies in zorgland leiden tot een ‘uitbraak van Amarantitis’, een verwijzing naar de problemen bij onderwijskolos Aramantis.
Minister vreest geen 'Amarantitis' in zorg

Na onder meer problemen bij Meavita, GGZ West Noord Brabant en Zonnehuizen is volgens de bewindsvrouw al gesproken over de verantwoordelijkheden van bestuur en raden van toezicht. Ook wordt nu gekeken hoe het beheer in de zorg kan worden versterkt. ‘Amarantis leert ons dat er sprake moet zijn van een adequate governance, goed toezicht, een proactieve informatievoorziening en een op de taak toegeruste inspectie’, aldus Schippers die vindt dat alles staat of valt met verantwoordelijke bestuurders.

ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.