Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers beziet alternatief eigen bijdrage

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) bekijkt of de eigen bijdrage in de geestelijke gezondheidszorg in 2014 alsnog kan verdwijnen. Schippers geeft woensdag aan dat ze gaat kijken naar alternatieven waarmee de sector zelf de benodigde 30 miljoen euro bijeen denkt te krijgen.
Schippers beziet alternatief eigen bijdrage
Foto: ANP-Photo/Evert-Jan Daniels

‘Ik ben bereid om met de sector te kijken of deze handreiking voldoende robuust is en de eigen bijdrage kan vervangen’, aldus de minister in haar schriftelijke beantwoording op vragen die dinsdag werden gesteld tijdens de behandeling van de VWS-begroting. De PvdA gaf toen aan de eigen bijdrage in de geestelijke gezondheidszorg zeer ongewenst te vinden. PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester zei toen ook dat ze al met de sector overlegt over manieren om kosten daar te besparen. Ook Schippers gaat dat nu doen.

Hulp
De vrees bestaat dat een eigen bijdrage mensen met psychische problemen ervan weerhoudt hulp te zoeken. Ook vragen partijen zich af waarom bij geestelijke problemen een eigen bijdrage zou moeten worden betaald voor hulp en bij lichamelijke klachten niet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.