Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Meer zorg voor prostituees in Alkmaar

Prostituees in Alkmaar en omgeving kunnen binnenkort bij een Centrum voor Prostitutiezorg terecht voor maatschappelijke hulpverlening. Dat zei wethouder welzijn Wim van Veen van de gemeente Alkmaar vrijdag.
Meer zorg voor prostituees in Alkmaar

De GGD houdt al jaren wekelijks een gezondheidsspreekuur voor prostituees in een pand op de Achterdam, Alkmaars rosse buurt. De medische zorg wordt nu aangevuld met maatschappelijke hulpverlening. Het doel is de bescherming van het welzijn en de gezondheid en bevordering van de zelfredzaamheid van prostituees.

Boekhoudcursus
Prostituees kunnen in het centrum onder meer terecht voor begeleiding bij het dagelijks leven, verzekeringskwesties, uitstaptrajecten, taalcursussen, boekhoudcursussen en weerbaarheidstrandingen.

Achterdam
Het Centrum voor Prostitutiezorg moet uiterlijk in september zijn deuren openen. Het is onderdeel van de aanpak van de prostitutieproblematiek op de Alkmaarse Achterdam, waar 128 werkramen zijn.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Robin Utrecht

122074

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.