Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer zorg voor prostituees in Alkmaar

Prostituees in Alkmaar en omgeving kunnen binnenkort bij een Centrum voor Prostitutiezorg terecht voor maatschappelijke hulpverlening. Dat zei wethouder welzijn Wim van Veen van de gemeente Alkmaar vrijdag.
Meer zorg voor prostituees in Alkmaar

De GGD houdt al jaren wekelijks een gezondheidsspreekuur voor prostituees in een pand op de Achterdam, Alkmaars rosse buurt. De medische zorg wordt nu aangevuld met maatschappelijke hulpverlening. Het doel is de bescherming van het welzijn en de gezondheid en bevordering van de zelfredzaamheid van prostituees.

Boekhoudcursus
Prostituees kunnen in het centrum onder meer terecht voor begeleiding bij het dagelijks leven, verzekeringskwesties, uitstaptrajecten, taalcursussen, boekhoudcursussen en weerbaarheidstrandingen.

Achterdam
Het Centrum voor Prostitutiezorg moet uiterlijk in september zijn deuren openen. Het is onderdeel van de aanpak van de prostitutieproblematiek op de Alkmaarse Achterdam, waar 128 werkramen zijn.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.