Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Met internetkorting op stap met oma

De stichting Welzijn Innovatiegroep opent dinsdag de website opstapmetoma.nl. Jongeren kunnen via de website kortingsbonnen krijgen zodat ze met oma, opa of een andere senior een uitstapje kunnen maken.
Met internetkorting op stap met oma

Volgens de organisatoren van de actie en de website hebben zich al zestig bedrijven aangemeld die kortingen willen aanbieden. Jongeren kunnen zo hun gast meenemen naar een restaurant, attractiepark, of museum. Ook kunnen ze diverse boottochtjes maken.

Extreem alleen
De actie dient om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Volgens het Nationaal Ouderenfonds is ongeveer een miljoen ouderen in Nederland eenzaam. Een vijfde van hen is extreem alleen. Ze hebben ongeveer eens in de vier weken een sociaal contact.

Pannetje soep
Een andere reden voor de actie is jongeren te leren zorgen voor ouderen. Volgens een woordvoerder van de stichting zal de ouderenzorg in de toekomst soberder worden dan die nu is. ‘Ik wil niet zeggen dat we teruggaan naar de tijd dat buren elkaar weer pannetjes soep moeten brengen bij ziekte, maar duidelijk is dat mensen elkaar in de toekomst meer zullen moeten helpen.’

Leerlingen
De jeugd kan via het project alvast wennen. De stichting wil met de actie duidelijk maken dat het leuk en gezellig kan zijn om met ouderen op stap te gaan. Ook hopen de initiatiefnemers van de website dat vooral scholen projecten opzetten waarbij leerlingen ouderen bezoeken, en, als dat nodig is, klusjes doen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.