Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Film Waris Dirie: actie tegen meisjesbesnijdenis

Het boek Desert Flower, Mijn Woestijn, van Waris Dirie over meisjesverminking in Somalië maakte diepe indruk toen het twaalf jaar geleden verscheen. Nu is het verfilmd. Dirie is in Nederland om de film te lanceren. NOVA spreekt met haar.
Film Waris Dirie: actie tegen meisjesbesnijdenis

Iedere dag worden duizenden meisjes slachtoffer van vrouwenbesnijdenis. Niet alleen in Islamitische landen, maar ook in Europa. Het overkwam ook Waris Dirie, voormalig topmodel. Geboren in een nomadenstam in Somalië, werd ze op vijfjarige leeftijd besneden. Normaal, in haar cultuur. Ze weigerde echter op haar dertiende zich te laten uithuwelijken aan een 61-jarige man, vluchtte en  kwam terecht in Londen. Daar werd ze ontdekt als fotomodel.

In New York, op het moment dat ze aan de top van haar carriere staat, besluit ze te stoppen met het modellenwerk en haar leven verder in dienst te stellen van de bestrijding van meisjesbesnijdenis. Waris

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight

Bron: NOVA

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.