Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Ex-directeur zorginstelling riant beloond

De in februari van dit jaar ontslagen directeur Johan van Praet van zorginstelling Aveleijn werd riant beloond, blijkt uit het jaarverslag van de Hengelose gehandicapteninstelling over 2009 dat onlangs werd gedeponeerd. Naast een ontslagvergoeding van 2 ton en een jaarsalaris van 192.000 euro, ontving hij ook nog eens een bonus van 40 mille voor de goede prestaties van Aveleijn over 2008.
Ex-directeur zorginstelling riant beloond

In totaal ontving Van Praet vorig jaar 474.000 euro. De raad van toezicht wil geen commentaar geven over de uitgelekte bonus van 40.000 euro. 'De situatie met Van Praet is na ontslag voor ons beëindigd', aldus voorzitter Nettie van den Nieuwboer. De raad van toezicht kreeg begin dit jaar een conflict met de ontslagen directeur over een door Aveleijn verstrekte renteloze hypotheek aan Van Praet. Deze hypotheek werd teruggedraaid en de directeur kwam op straat te staan.

AWBZ
De gehandicapteninstelling Aveleijn wordt gefinancierd met AWBZ-gelden. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek is de AWBZ de afgelopen tien jaar met driekwart toegenomen tot 23 miljard euro.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Foto

  • Ex-directeur zorginstelling riant beloond

Alexandra Sweers

Eén reactie

  • no-profile-image

    joop

    Ik hoop echt !!! dat het komende kabinet , dat stelen uit de zorg gaat aanpakken ,,, een direckteur mag niet meer verdienen dan de president der nederlanden ...

Of registreer je om te kunnen reageren.