Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Tweehonderd meldingen over onderbezetting in zorg’

Op het onlinemeldpunt van NU'91, de beroepsorganisatie van verpleegkundigen, zijn tot nu ongeveer tweehonderd meldingen over onderbezetting in zorginstellingen binnengekomen. Dit meldde een woordvoerster van de organisatie donderdag.
'Tweehonderd meldingen over onderbezetting in zorg'

Op het meldpunt kunnen werknemers in de zorgsector melding doen van onderbezetting in de zomerperiode. Net als vorig jaar gaat een groot deel van de meldingen over verpleeghuizen. Deze zomer worden echter ook ziekenhuizen veel genoemd. Dit is volgens de zegsvrouw opmerkelijk.

Geld
‘Vorig jaar werden in de vakantie operatiekamers gesloten of gingen dagbehandelingen niet door. Dit jaar blijven alle afdelingen open, omdat “de productie” door moet gaan’, aldus de woordvoerster. Volgens haar komt dit waarschijnlijk omdat de ziekenhuizen het geld dit jaar hard nodig hebben.
Vorig jaar kwamen er bij NU’91 ruim duizend meldingen binnen over onderbezetting.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.