Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

7 feiten over mdma en xtc

In juni was er levensgevaarlijke, vrijwel pure, vloeibare mdma in omloop. Deze vloeistof kan bij inname van slechts een kleine hoeveelheid zorgen voor een overdosis. Daan van der Gouwe van het Trimbos-instituut legt uit wat je als sociaal werker moet weten over mdma en xtc.
Xtc-pillen zijn vaak grappig vormgegeven als snoepje met leuke logo’s, en soms ook glitters en felle kleuren. Maar xtc is geen onschuldig middel, zegt Daan van der Gouwe van het Trimbos-instituut. Foto strelov / stock.adobe.com
Premium

1 Pure mdma kan dodelijk zijn

Er zijn sinds begin juni twee levensgevaarlijke mdma-vloeistoffen ingeleverd bij locaties waar gebruikers drugs kunnen laten testen, schreef het Trimbos-instituut op 24 juni. ‘Het gaat om vloeistoffen die pure mdma bevatten en bij inname van slechts een kleine hoeveelheid ernstige gezondheidsrisico’s kunnen opleveren.’

Mdma, ofwel 3,4-methyleendioxymethamfetamine, is de werkzame stof van xtc. Mdma is er ook in poeder- en kristalvorm en als vloeistof.

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.