Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

38 procent Europeanen kampt met geestesziekte

Jaarlijks kampen bijna 165 miljoen Europeanen, oftewel 38 procent van de bevolking, met psychische en neurologische aandoeningen zoals depressies, angsten, slapeloosheid of dementie.
38 procent Europeanen kampt met geestesziekte

Slechts in een derde van de gevallen krijgen de patiënten de therapie of medicatie die ze nodig hebben, waardoor geestesziekten een enorme economische en sociale last vormen voor Europa.

Miljarden
Patiënten kunnen niet meer werken en persoonlijke relaties lopen op de klippen, wat in geld uitgedrukt honderden miljarden euro’s kost. Dat bleek maandag uit een 3 jaar durend onderzoek in de 27 EU-landen en Zwitserland, Noorwegen en IJsland met in totaal 514 miljoen inwoners in een publicatie van het European College of Neuropsychopharmacology (ENCP).

Druk
De onderzoekers stellen dat het cruciaal is dat beleidsmakers besef hebben van de enorme druk van een groot aantal geesteszieken en dat zij manieren bedenken om potentiële patiënten vroeg op te sporen en ze snel te behandelen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

 1. Is dit iets van de laatste paar jaar?
  Of wordt het vaker en sneller geconstateerd.
  Men praat over een aandoening, waarbij men wel of niet uit kan gaan van een afwijking in de hersenen.
  Oorzaak lijkt het meest voor de hand dat men te maken heeft met een maatschappij waar alles te snel gaat voor veel mensen en waar de druk erg hoog ligt voor sommigen.
  De media die veelal negatief nieuws brengt aan de man en dat levert depressie en somper gevoel bij veel mensen op.
  38% van de bevolking? dat lijkt nogal heel wat.
  Hoe brengen we de positieve sfeer weer in de mens?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.