Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

15 juni: Opening Levenseinde Academie

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) opent dinsdag 15 juni de Levenseinde Academie. Verspreid over de dag biedt de NVVE (een voorproefje van) lezingen en documentaires aan.

Na de officiële opening door NVVE-voorzitter Agnes Wolbert geven professionals, consulenten en vrijwilligers lezingen over uiteenlopende thema’s zoals het levenseinde en de rol van de hulpverlener/zorgprofessional, psychiatrisch lijden bij een euthanasieverzoek, de euthanasiewetgeving, morele dilemma’s van een arts, dementie en levenseinde, wilsverklaringen en voltooid leven.

Bekijk het programma en meld je aan: www.nvve.nl/lea

De aangrijpende documentaire ‘Voor het te laat is’ volgt Margriet Hermans. Ze lijdt aan Alzheimer en wil sterven ‘voordat het te laat is’. ‘Tot het bittere eind’ is een documentaire over een vrijwillig levenseinde als je je leven voltooid acht en volgt twee mensen die daarover een uitgesproken mening hebben.

Het programma is over drie dagdelen verdeeld: een ochtend-, middag- en avondblok. Het ochtendblok begint om 10:30 uur, het avondblok eindigt om 20:30 uur. Per dagdeel kun je je voor één thema inschrijven. Alle lezingen zijn digitaal en duren ongeveer een half uur. De lezingen zijn te volgen via computer, tablet of smartphone. Vragen stellen gaat via de chat en meedoen is heel gebruiksvriendelijk.

De lezingen zijn bedoeld voor iedereen die (professioneel) geïnteresseerd is in keuzes rondom het levenseinde en zijn vooral gericht op verzorgenden, verpleegkundigen, artsen, mantelzorgers, casemanagers, zorgcoördinatoren, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers, praktijkondersteuners, zorgopleiders en studenten.

Over de Levenseinde Academie

De Levenseinde Academie biedt lezingen en presentaties op maat, met respect voor alle keuzes rond het levenseinde. Elke lezing is inhoudelijk, heeft direct toepasbare leerdoelen en biedt ruimte voor vragen en het benoemen van persoonlijke dilemma’s.

Voor meer informatie of het aanvragen van een lezing voor uw organisatie kunt u contact opnemen met Karina Scheirlinck, coördinator Levenseinde Academie: levenseindeacademie@nvve.nl.

Kijk voor meer informatie over de Levenseinde Academie, het programma van de opening op dinsdag 15 juni en aanmelden op www.nvve.nl/lea.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.