Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Tien procent van pgb-budget niet besteed

Hulpbehoevenden met een pgb houden gemiddeld 10 procent van hun budget over. Dat deel vloeit weer terug in de zorgkas. Dat schrijft het College voor Zorgverzekeringen aan staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten.
Tien procent van pgb-budget niet besteed

Het college houdt onder meer toezicht op de uitgaven aan zorg. Hoewel het totaalbedrag voor de pgb’s elk jaar stijgt, blijkt er jaarlijks sprake te zijn geweest van een meevaller, zo meldt de Volkskrant naar aanleiding van de brief.

Meevaller

In 2008 gebruikten de pgb-houdtes 87,9 procent van het toegekende bedrag. In 2010 was dat zo’n 90, 4 procent. De jaarlijkse meevaller voor het ministerie van VWS was dat jaar zo’n 200 miljoen euro, aldus de krant.

Lees meer in het dossier pgb >>

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: de Volkskrant

2 REACTIES

  1. Allereerst het woord hulpbehoevenden is niet meer deze tijd. Mensen met een beperking komt iets vriendelijker over. Heeft de overheid geen enkel idee hoe het komt dat er een toename is in het beroep doen op AWBZ zorg?
    1. Mensen worden steeds ouder
    2. De medische wetenschap heeft meer mogelijkheden zodat mensen niet sterven
    3. Het meedoen in de maatschappij heeft ook gevolgen voor AWBZ. Vroeger werden mensen met een beperking weggestopt! Of krijgen we die tijd weer terug? Ik hoop van niet!

  2. Lees alle reacties
  3. Het maakt allemaal niet uit. Men wil bezuinigen en dat betekent dat er voor de AWBZ geen of bijna geen geld meer is. Alleen voor de schrijnendste gevallen waarvan de schrijnendheid vooral goed zichtbaar is. Derhalve zal psychiatrie er het eerst buitengezet worden. Dat is ook het gemakkelijkst want veel Henken en Ingrids hebben niet veel op met psychiatrische ziektebeelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.