Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zout eten in verzorgingshuis door laag budget

De maaltijden in verzorgingshuizen bevatten doorgaans te veel zout en verzadigde vetten en te weinig vezels en vitaminen. Zoutarme diners zijn er wel, maar die kosten meer. En veel verzorgingstehuizen besteden juist weinig geld aan eten.
Zout eten in verzorgingshuis door laag budget

Deli XL is een bedrijf dat 180.000 maaltijden per week bereidt voor verzorgingshuizen en ziekenhuizen in het hele land. In het NRC Handelsblad stelt de woordvoerder van dit bedrijf dat verzorgingstehuizen te weinig budget hebben voor het eten. Het is zelfs zo laag dat ze al blij zijn dat ze een fatsoenlijke maaltijd op tafel kunnen zetten. 

Zoutarm

Zoutarme maaltijden kunnen wel verrijkt worden met pepertjes en andere smaakmakers. En ook worden de maaltijden steeds meer getoetst en verbeterd op voedingswaarde en gezondheid. Maar daar zit meer werk in, dus worden die maaltijden duurder. De klant kiezen uit bijvoorbeeld 20 soorten nasi. Verzorgingstehuizen kiezen de goedkoopste, vaak niet zoutarm.

Smaak

De zoutkwestie is bovendien lastig, stelt een directielid van het bedrijf Eetgemak in de krant. Als het bedrijf in één keer het zoutgehalte drastisch verlaagt, krijgen we een opstand, meent hij. Ook bij een ander maaltijdbedrijf Culicare wordt gezegd: als je minder zout in het eten doet, krijgen we meteen klachten dat er geen smaak aan zit. Een mogelijke oplossing die wordt geopperd in de krant: zoutarme maaltijden bestellen en de bewoners zelf een klein beetje zout naar smaak laten toevoegen.

Bron: NRC Handelsblad/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.