Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgen over extra bezuiniging op jeugdzorg

De Stadsregio Amsterdam tekent bezwaar aan tegen een onverwachtse extra korting van 2,65 procent op de jeugdzorg die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onlangs aankondigde. Wethouder Lodewijk Asscher verwacht dat alle provincies en stadsregio's protest zullen aantekenen tegen wat hij noemt een rekenfout van het ministerie.
Zorgen over extra bezuiniging op jeugdzorg

De Stadsregio Amsterdam krijgt als gevolg van de vergissing 2,5 tot 3 miljoen euro minder van het Rijk. Asscher maakt zich hier grote zorgen over. Hij stuurt er donderdag een brandbrief over aan de wethouders jeugdzorg in de regio Amsterdam.

Tekort

Volgens Asscher heeft VWS bij de uitwerking van het Lenteakkoord door onoplettendheid een tekort laten ontstaan. Er zou geen rekening zijn gehouden met rechtmatige loonstijgingen in de jeugdzorgsector. Daardoor is een financieel gat geslagen in de begroting van VWS, stelt Asscher.

Wachtlijsten

Hij vindt het onterecht dat het ministerie dit nu wil oplossen door de regio’s op te zadelen met een extra korting bovenop de reeds eerder afgesproken bezuinigingsdoelstellingen. Asscher vreest dat hierdoor de wachtlijsten in de jeugdzorg oplopen.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.