Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgen over ADHD-medicatie

Kinderpsychiaters en -artsen onderzoeken of het wel terecht is dat steeds meer drukke kinderen medicijnen krijgen voor de hyperactiviteitstoornis ADHD. Dat zei staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) woensdag in de Tweede Kamer. Ze verwacht de evaluatie van de beroepsgroep in de zomer. De Tweede Kamer maakt zich grote zorgen over de toenemende medicalisering van kinderen in de jeugdzorg.
Zorgen over ADHD-medicatie

Vijf jaar geleden kreeg 1 op de 60 kinderen ADHD-medicijnen, maar in 2010 was dat gestegen tot 1 op de 26 kinderen. Dat is 4 procent van het aantal kinderen, zowel in de leeftijd van 6 tot 10 jaar als van 10 tot 16 jaar, aldus de cijfers die de staatssecretaris gaf. Ze maakt zich grote zorgen over de effecten van de medicijnen op de lange termijn bij nog groeiende hersenen. Ook wordt gekeken naar het effect en het gebruik van bijvoorbeeld ritalin in het buitenland, waar volgens Veldhuijzen ook steeds meer naar deze pillen wordt gegrepen.

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.