Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgcentrum Boschoord moet weer dicht

Zorgcentrum Boschoord in Lunteren moet per direct de zorgverlening beëindigen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft hiertoe besloten na geluiden van grote onrust en conflicten met het bestuur binnen het woon- en zorgcentrum, waar eerder al veel mis was en de deuren tijdelijk dicht moesten.
Zorgcentrum Boschoord moet weer dicht
Foto: Stock.xchng

De veiligheid voor bewoners en zorgmedewerkers kan niet meer gegarandeerd worden, zo liet de inspectie maandag weten. De IGZ heeft geen vertrouwen in verantwoorde en veilige zorgverlening, onder meer door een gebrek aan sturing. Ook waren er betalingsproblemen. Dat kwam het afgelopen half jaar allemaal naar boven tijdens toezicht.

Overdragen

Alle bewoners moeten binnen een dag overgedragen worden en er mogen geen nieuwe cliënten opgenomen worden, zo meldt de IGZ. In maart moesten de deuren ook al dicht. Per 1 mei is de zorgverlening overgenomen door de coöperatieve vereniging WoonZorg Boschoord. Een maand later mochten de deuren weer open, maar nog geen twee maanden later bleek er toch nog steeds veel mis.

Zorgcentrum Boschoord richt zich op zorg aan ouderen met somatische en psychogeriatrische problemen, terminale zorg en gehandicaptenzorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.