Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Inspectie sluit Zorgcentrum Boschoord

Woon- en zorgcentrum Boschoord in Lunteren moet stoppen met haar activiteiten. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg is er veel mis bij het zorgcentrum voor onder meer bejaarden en gehandicapten.
Inspectie sluit Zorgcentrum Boschoord
Foto: Stock.xchng

Boschoord moet uiterlijk 5 april 2013 alle bewoners overdragen aan een andere zorginstelling en mag geen nieuwe cliënten meer aannemen. Dat heeft de inspectie woensdag bekendgemaakt.

Zorgplan

Volgens de inspectie verloopt onder meer de aansturing van het personeel niet goed en ontbreekt er een actueel calamiteitenplan in de instelling. Cliënten worden niet of nauwelijks betrokken bij het opstellen van het zorgplan en het inschakelen van een specialist ouderengeneeskunde blijft vaak achterwege. Ook zijn er de afgelopen anderhalf jaar veel personeelswisselingen geweest.

Overname

In januari werden er maatregelen opgelegd om de situatie te verbeteren, maar dat is niet gelukt, zo concludeert de inspectie. Er had zich een overnamekandidaat gemeld, maar die overname ging uiteindelijk niet door. Daarop heeft de inspectie besloten om Boschoord een bevel op te leggen.

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.