Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie sluit Zorgcentrum Boschoord

Woon- en zorgcentrum Boschoord in Lunteren moet stoppen met haar activiteiten. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg is er veel mis bij het zorgcentrum voor onder meer bejaarden en gehandicapten.
Inspectie sluit Zorgcentrum Boschoord
Foto: Stock.xchng

Boschoord moet uiterlijk 5 april 2013 alle bewoners overdragen aan een andere zorginstelling en mag geen nieuwe cliënten meer aannemen. Dat heeft de inspectie woensdag bekendgemaakt.

Zorgplan

Volgens de inspectie verloopt onder meer de aansturing van het personeel niet goed en ontbreekt er een actueel calamiteitenplan in de instelling. Cliënten worden niet of nauwelijks betrokken bij het opstellen van het zorgplan en het inschakelen van een specialist ouderengeneeskunde blijft vaak achterwege. Ook zijn er de afgelopen anderhalf jaar veel personeelswisselingen geweest.

Overname

In januari werden er maatregelen opgelegd om de situatie te verbeteren, maar dat is niet gelukt, zo concludeert de inspectie. Er had zich een overnamekandidaat gemeld, maar die overname ging uiteindelijk niet door. Daarop heeft de inspectie besloten om Boschoord een bevel op te leggen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.