Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgboerderij in beeld

Documentairemaker Bob Entrop filmde het dagelijks leven op drie verschillende zorgboerderijen. Vol enthousiasme en toewijding zorgen de boer en boerin dat mensen met verschillende handicaps hun beperking als het ware vergeten. Met de documentaire wil Entrop de aandacht vragen voor de zorgboerderij.
Zorgboerderij in beeld

Bob Entrop gebruikt zijn beproefde manier van interviewen en toont zijn betrokkenheid met de mensen voor zijn camera, waardoor bijzondere verhalen ontstaan. Het gaat daarbij om autistische kinderen en volwassenen, mensen met een psychische beperking of achtergrond als burn-out of depressie, ex-verslaafden en ouderen met dementie of Alzheimer. Door de handen uit de mouwen te steken in de buitenlucht en door contact met planten, dieren, mensen, aarde en de seizoenen komen mensen tot innerlijke rust en zelfvertrouwen. Er wordt wel gewerkt, maar de productie staat vaak niet voorop. We volgen in deze serie de mensen op zorgboerderij De Witte Hoeve uit Oploo, ’t Paradijs in Barneveld en De Hagelaar in Best.

Iedere maandag vanaf 19.55 uur op Ned 2 te zien. Klik hier voor meer informatie. Bekijk hieronder de eerste aflevering.  

Get Microsoft Silverlight

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Bron: RVU

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.