Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg- en welzijnslocaties openen deuren

Bijna 1.250 zorg- en welzijnslocaties openen zaterdag 17 maart de deuren voor het grote publiek. De Open Dag van Zorg en Welzijn heeft als doel het versterken van het imago, het grote publiek kennis te laten maken met het werk binnen de sector en mensen inzicht te geven in de laatste ontwikkelingen. Vorig jaar bezochten ruim 600.000 bezoekers een zorg of welzijnsinstelling tijdens de open dag.
Zorg- en welzijnslocaties openen deuren

Zorg- en welzijnsorganisaties hebben zich tot het laatste moment massaal in hun regio aangemeld, zo melden de regionale werkgeversorganisaties. Zij coördineren tijdens de open dag de activiteiten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kijken hoe het er aan toe gaat op een dagbesteding, in een verzorgingstehuis of bij het dagelijks werk van een activiteitenbegeleider.  

BN’ers
Ook veel bekende Nederlanders zetten zich in voor deze dag. Isa Hoes, André van Duin, Chazia Mourali, Leontien van Moorsel, Koert-Jan de Bruijn, Youri Mulder, Ruud Feltkamp, Babette van Veen, Christophe Haddad, Winston Post, Maureen du Toit en vele anderen komen deze dagen en op zaterdag 17 maart in actie. De BN’ers zetten zich op verschillende manier in om aandacht te vragen voor de open dag. Ze treden op in filmpjes, lenen hun stem voor radiocommercials en bezoeken locaties door heel Nederland.

Respect
Actrice Isa Hoes roept iedereen op om naar de open dag te gaan: ‘de reden dat ik de open dag een warm hart toe draag komt voort uit de situatie waar mijn moeder in zat. Zij had het laatste jaar van haar leven veel verzorging nodig. In die periode heb ik veel respect gekregen voor de medewerkers van het verpleeghuis waar ze woonde.’

Locaties
Op de website van de Open Dag is per regio te vinden welke zorg- en welzijnsorganisaties meedoen en wat daar te zien en beleven is.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.