Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zonder loket hadden we het niet gered’

‘Zonder ondersteuning en hulp via het slachtofferloket hadden mijn familie en ik het niet gered. Ik zou zeggen: ga zo door.’ Dit zei de moeder van de vermoorde Robiënna Reboe maandag tijdens de officiële opening van een vernieuwd slachtofferloket in de Amsterdamse rechtbank. Achter dit loket zijn het Openbaar Ministerie (OM), politie en Slachtofferhulp Nederland voortaan op een post verenigd.
'Zonder loket hadden we het niet gered'

Op deze manier kunnen slachtoffers van misdrijven op één plek terecht voor onder meer hulp, ondersteuning door familierechercheurs, informatie over de strafzaak en de mogelijkheid om tijdens de rechtszaak een verklaring af te leggen. Voorheen moest men daarvoor de verschillende diensten een voor een benaderen.

Vermoord

De 12-jarige Robiënna werd op 28 mei vorig jaar vermoord door Shelwin R. Een maand nadat haar moeder de relatie met R. verbrak, stak hij het meisje dood met een stanleymes en viel hij haar moeder aan met een keukenmes. Na een hoger beroep is R. woensdag veroordeeld tot 20 jaar celstraf.

Nazorg

In de afgelopen periode hielpen medewerkers van het loket Reboe onder meer met het opstellen van een slachtofferverklaring, met juridische zaken, met ondersteuning en nu de rechtszaak voorbij is met nazorg.

Ondersteund

Hiermee is Reboe een van de eerste cliënten die door het loket wordt ondersteund. Deze voorziening is al enkele maanden in gebruik, maar nu officieel geopend nadat vertegenwoordigers van de drie samenwerkende partijen een overeenkomst hebben getekend.
Ook in Breda, Rotterdam en Maastricht staat het slachtofferloket in de aandacht.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Ed Oudenaerden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.